0800330746

Причини купити золото

На сьогоднішній день існує чимало причин, чому варто купити золото і примножувати з його допомогою свій капітал. Довгі роки золото було найкращим інвестиційним інструментом, за допомогою якого можна примножити свій добробут в будь-який час, особливо в період кризи. Золотими монетами розплачувалися ще задовго до нашої ери. З появою паперових грошей золото нікуди не зникло. Нарівні з банками воно зберігається в сейфах, до того ж, багато людей зберігають у себе вдома численні золоті прикраси. Незалежно від причин цінності, золото донині залишається фінансово незалежним фінансовим інструментом і відмінним внеском для інвестицій.

Головні переваги золота

Інвестиції в золото

Даний дорогоцінний метал має масу переваг в порівнянні з будь-якою іноземною валютою:

  1. Збереження цінності на довгі роки. Як вже говорилося, цей матеріал є древнім інструментом капіталовкладення. На відміну від монет і паперових грошей, які регулярно виходять з обороту, золото пройшло перевірку часом і зберегло свою ліквідність.
  2. Стійкість перед інфляцією. Коли гроші втрачають свою купівельну спроможність, то вартість золота росте. У світовій історії є багато прикладів, коли золото рятувало від знецінення грошових знаків.
  3. Золото - анти-долар. Їх графіки цін мають зворотне співвідношення, тобто коли зростає один, другий втрачає свою вартість і навпаки.
  4. Регулятор економічної і політичної нестабільності. За часів політичних, економічних, військових та інших криз золоті запаси викликають набагато більше довіри, ніж банки, уряд та ін.
  5. Зниження пропозицію золота. Останні 20 років видобуток золота зменшився на 5%, тому загальна пропозиція золота на ринку також скоротилася. Паралельно з цим в банках впав продаж золотих злитків, що також впливає на зменшення пропозиції.
  6. Диверсифікація. Багато людей замислюються про фінансове майбутнє і починають вже зараз робити накопичення і валютну корзину. Фахівці рекомендують робити диверсифікований портфель з золота, грошей, акцій, облігацій, що врятує вас під час фінансових криз.

Де і як можна придбати золото?

Сьогодні придбати цей дорогоцінний метал можна без проблем. Найпоширеніший метод - покупка прикрас, монет і злитків. Ювелірні вироби можна придбати у відповідних магазинах, антикварних крамницях, ломбардах. Злитки і монети не перебувають у вільному доступі, як кільця або сережки, однак їх теж цілком легально можна придбати, наприклад, в банках або з рук через інтернет-аукціони.

Як видно, можна навести чимало аргументів, чому варто купувати золото і примножувати з його допомогою свій капітал. Пам'ятайте, що золото є надійним інструментом для інвестування, перевіреним часом, а також кращої подушкою безпеки під час криз.