0800330746

Чорний валютний ринок України: чи варто ризикувати?

Багато українців часто вдаються до послуг чорного ринку, оскільки впевнені в тому, що там представлений найбільш вигідний курс для обміну. Варто розібратися чи справді подібне місце кращий варіант для конвертації валют? Незважаючи на велику кількість банків і обмінників з ліцензією, багато людей як і раніше звертаються до тіньових валютників. В інших країнах подібне явище заборонено. Розглянемо, які існують плюси і мінуси.

Як формується "чорний" валютний курс в Україні?

Чорний ринок валют

У нашій країні на стан тіньового ринку впливають ті ж фактори, що і на банківський курс. Багато нелегальних обмінників орієнтуються на дані, опубліковані Нацбанком України, при цьому додають свій комісійний відсоток.

Найбільше на чорний ринок впливають:

  • економічна ситуація в країні;
  • довіра населення до національної валюти;
  • зміна влади і інші політичні події;
  • військові конфлікти;
  • спекуляції на біржах;
  • дії НБУ.

Плюси і мінуси чорного ринку

Попит породжує пропозицію, тому якщо українців не буде влаштовувати курс, пропонований банками, вони будуть шукати альтернативу в інших місцях. Чорний ринок приваблює клієнтів по ряду причин:

  • відсутність черг;
  • в касах можна обміняти практично будь-яку суму валюти;
  • відсутність комісій і податків.

За останні роки населення перестало довіряти гривні, тому купує долари або євро. Уряд усіма силами намагається контролювати ситуацію, обмежувати продаж іноземної валюти, однак це тільки збільшує популярність чорного ринку. Основний його мінус - небезпека, багато людей стикаються з такими проблемами, як отримання старих або фальшивих купюр, недостача суми. Протизаконність, ризик втратити гроші, а іноді і життя - не веселі перспективи для співпраці з чорними ринками.

Вигідний і безпечний обмін валют в Україні

Чорний валютний ринок

Щоб убезпечити себе від багатьох ризиків, варто вибирати перевірені обмінні пункти з ліцензією НБУ. Саме до таких належить і КІТ Груп, філії якого знаходяться по всій країні. Багато з них працюють за подовженим графіком для зручності клієнтів, мають свої сайти в інтернеті і пропонують широкий спектр послуг крім обміну валют. При бажанні можна заздалегідь забронювати суму для обміну і приїхати за грошима в найближче відділення компанії. Безпека і конфіденційність - гарантія кожної угоди.